Online kindertekeningen lezen


Maandag 22 maart om 19.30 uur gaan we ONLINE kindertekeningen lezen,
waarbij ook jouw eigen ingebrachte tekening wordt geanalyseerd, hoe leuk is dat?!

In deze online workshop leer je in anderhalf uur niet alleen de basisprincipes van het lezen en begrijpen van een kindertekening, maar gaan we ook de door jouzelf en de andere deelnemers ingestuurde tekeningen 'ontleden'. 

Je leert over de meest voorkomende tekeningen van kinderen: de ik-tekening, de huis- en boomtekening en de overzichts- ofwel ontwikkelingstekening. Deze tekeningen vertellen je veel over hoe het kind zichzelf (en zijn omgeving) ziet, waar het kind in zijn ontwikkeling staat en over de dromen en wensen van het kind. Soms ook zijn verleden, heden en toekomst(wensen) uit één tekening te halen. 

Omdat het natuurlijk superleuk is om het geleerde meteen in de praktijk te brengen, zullen we tijdens de workshop door jou en de andere deelnemers ingebrachte tekeningen gaan analyseren. Het leukst hierbij zijn de tekeningen van kinderen van een jaar of 4/5 en ouder, omdat zij al echt een 'verhaal' vertellen met hun tekening.

Uiteraard zullen we bij het lezen van de tekening geen namen of andere persoonlijke gegevens benoemen, en zal de tekening van jouw (gast)kindje alleen tijdens deze workshop gebruikt worden. 

Ook meedoen met deze inspirerende en verrassende workshop?
Meld je dan snel aan >> 

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 12,50 euro. 
Het maximale aantal deelnemers is 10, zodat er voldoende tijd is om ieders inbreng te kunnen bespreken.